Pohditaan nuoruutta

Paluu Nuoruus-sivulle

Valitse tehtävä, tee yksin tai parin kanssa, keskiviikkoaamun tunnille (16.1.)
Voit tehdä paperille tai lähettää opettajalle verkkolomakkeella (myös liitetiedostona)

  1. Tee aikuisille suunnattu juliste nuorten huomioon ottamisesta / nuorten oikeuksien kunnioittamisesta. Vastauksia
  2. Mikä merkitys vanhempien asettamilla rajoituksilla on nuoren ihmisen elämässä (esim. rahan käyttö, kotiintuloajat, pukeutuminen yms.)? Lyhyt kirjoitelma tai sarjakuva aiheesta.
  3. Pohdi, mistä nuorten väkivallanteot johtuvat. Miten niitä voitaisiin estää? Vastauksia
  4. Ketä tai mitä olet ihaillut lapsuudessasi tai nuoruudessasi? Miten ihailun kohde on vaikuttanut siihen, millainen olet nyt?
  5. Sanotaan, että nuoruus ja hulluus. Pitääkö paikkansa? Perustele. Vastauksia
  6. Jotkut kypsyvät fyysisesti varhain, toiset taas myöhään. Mitä vaikutuksia? Miten kokemustesi mukaan ikätoverit ja toisaalta aikuiset suhtautuvat varhaiseen/myöhäiseen fyysiseen kypsymiseen?
  7. Tosi rakkaus odottaa. Lue abiturientti Jennin ajatuksia aiheesta. Kyse on uskonnollisesta liikkeestä, joka korostaa seksin kuulumista avioliittoon. Mitä hyvää ja mitä huonoa mielestäsi Tosi rakkaus odottaa -liikkeesä on? (Vilkaise myös Ylioppilaslehden vanha juttu samasta aiheesta.)
  8. Esittele jokin verkkopalvelu, joka on nuorille suunnattu. Silmäile oppikirjasi (Mielen maailma 2) sivuja 107-127 otsikoita ja tiivistelmiä. Löytyykö nuoruuden kehityspsykologiasta, joka sopii kuvaamaan kyseistä verkkopalvelua? Selosta hieman. Vastauksia

Voit tehdä paperille tai lähettää opettajalle verkkolomakkeella (myös liitetiedostona)